Vårdförbundet har sammanställt en lista på de olika vidareutbildningarnas lönsamhet:
- Skolsköterska: lönar sig inte innan pension
- Geriatrisk omvårdnad: lönar sig inte innan pension
- Röntgen: lönar sig inte innan pension
- Psykiatrisk omvårdnad: efter 35 år
- Barnsjuksköterska: efter 33 år
- Distriktssköterska: efter 26 år
- Ambulanssjukvård: efter 23 år
- Barnmorska, rådgivning: efter 15 år
- Anestesi: efter 13 år
- Operationssjukvård: efter 13 år
- Företagssköterska: efter 12 år
- Intensivvård: efter 12 år
- Barnmorska, vård: efter 12 år
- Genomsnitt: efter 19 år
Själv är jag skeptisk till att läsa vidare. Vill man ha mer ansvar, samma bedrövliga tider utan att tjäna en krona på att läsa vidare? Njä...Inte jag iallafall! Jag hoppas att det går åt helvete för Landstinget. Att fler och fler operationer tvingas ställas in för att det saknas op-syrror, att operationskön växer och växer så att allmänheten blir upprörda. Och att det blir farligt att föda barn på sjukhus för att det saknas barnmorskor. Ja. Jag vill att det skiter sig rejält så att politikerna fattar att vi sjuksköterskor faktiskt behövs och att vi behöver betalt för vårt viktiga arbete.
Åh Syster Frida, jag ääääälskar din blogg! Är så tacksam för att du finns och den enda nackdelen är att du inte uppdaterar 10 gånger om dan! =)
SvaraRaderaDock måste jag pusha lite för att vidareutbilda sig, iaf vad gäller arbetstider: Distriktsköterskor, skolsköterskor och de flesta företagssköterskor jobbar ju mån-fre 8-17, samt psyk om man är på mottagning. Op och an jobbar ca var fjärde/var sjätte helg, betydligt färre kvällar, ännu färre nätter och nån jour då och då. Barnmorska, IVA och ambulans är ju dock fortfarande ett mörker...
Och jag pushar även här för ögonvubben som man ofta kan få betald av kliniken ;)
SvaraRadera