torsdag 8 november 2012

Äsch! Stoppa upp moroten i...

Landstinget i Östergötland vill locka fler sjuksköterskor att läsa vidareutbildningar. Som morot får sjuksköterskorna 15 000 kronor i studielön. Om de därefter stannar på en klinik i tre år får de 30 000 kronor i en engångssumma. 

30 000 kronor. Det borde vara den minsta månadslönen för en vidareutbildad sjuksköterska. Vilket jävla skämt! Vill man få fler att läsa vidare så finns det väl bara en sak att locka med- och det är högre månadslön och en garanterad löneutveckling fram till pension? Det ska löna sig på sikt att läsa vidare. Man ska inte få en pinsam engångssumma och sedan  stå med en massa studielån eller vara bunden till en klinik under flera år. 

  Här kan ni läsa mitt tidigare inlägg som handlar om vidareutbildningar och lönsamheten i att läsa vidare.

4 kommentarer:

 1. Alltså dessa I SKL gör sig bara dummare och dummare ju mer år som går,vad är det för människor eg som kommer på detta trams. 30.000 = 15.000 efter 3 års slaveri hahahaah, vem går på detta? möjligtvis nån som är lika dum i huvudet. Som Frida skrev borde vara månadslönen efter utb. När ska dessa idioter sluta vara så jävla roliga och ge oss en rimlig värdig lön. Varför inför inte vi alla ssk en massjukskrivning, och vägrar komma tillbaka innan vi fått värdiga arbetsvilkor. Ja det kommer drabba pat men om inget görs kommer vi alla ssk bli pat pga jobbet är det okej.. Och vem ska då vårda ?

  SvaraRadera
 2. Ja tänk vad dom kan...och vi uskor ska ju gå omvårdnadslyftet på egen privat tid...får vi någonting ut av det..PAAAH den där moroten vill vi se långt upp i...
  Tänk vad dom kostar på oss vårdpersonal...vi blir ju nästan bortskämda..åååh förlåt bortskrämda ska det vara....

  SvaraRadera
 3. I Uppsala har dom tagit bort studielönen. Istället är man garanterad en löneökning på 5000 efter avslutad vidareutbildning, förutsatt att man redan har en tillsvidareanställning på Ackis och att man pluggar i Uppsala... Kan väl tyckas bra, men jag tycker att den löneökningen ska vara garanterad oavsett vart man pluggat eller jobbat tidigare.
  Personligen skulle jag föredra en studielön eftersom det inte alltid är så lätt att kombinera jobb med studier, självklart med en rejäl löneförhöjning efter avslutad utbildning ;)

  SvaraRadera
 4. Hahaha, jag gissar (som jobbar i detta Landsting) att de fortfarande har kvar den lilla punkten att man måste vara kvar i Landstinget under alla tre åren annars får man betala tillbaka sin studielön. Tycker inte att de där 30 000kr är så mycket värda. Jag menar, det är väl bättre som fler här inne säger att höja lönen efter klar utbildning. Men jag tycker också att specialistutbildning ska vara betald. Att den ska likna mer läkarnas specialistutbildning. Visst de har fler arbetstimmar under sina utbildningar men jag tror man kan vinna mycket på det.

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar! Jag läser alla kommentarer och svarar i mån av tid.