söndag 14 augusti 2011

VAKNA era idioter!

Det är inte längre enbart småbarnsmammorna som jobbar deltid. Nej. Fler och fler sjuksköterskor går ner i tid för att orka jobba. Inte ens de unga, nyutexaminerade sköterskorna pallar 100%.

Vi som arbetar "på golvet" har länge kunnat vittna om att allt fler går ner i tid på grund av stress, oregelbundna arbetstider och alltför extrem arbetsbelastning. Nu har även Sveriges Radio fått upp ögonen för problemet och ringt runt till vårdförbundets lokalavdelningar. På 19 av 21 avdelningar känner man igen problemet med att sjuksköterskor inte orkar jobba 100%. Och enligt siffror från SKL arbetar 40% av landets landstingsanställda sjuksköterskor deltid. 40%. Det är en hög siffra.

SKL:s arbetslivschef Britt-Inger Kainäs menar, enligt Dagens sjuksköterska, att man inte kan dra några slutsatser av det här. Nä. Hon gör som aporna; ser inget dumt, hör inget dumt och säger inget dumt.

Välkommen ut och hälsa på i verkligheten säger jag! (men kom för faan inte till mig, jag är alldeles för stressad, arg och trött för att palla nån lallande byråkrat just nu)


2 kommentarer:

  1. Bara ge dom..för ssk, och uskor orkar inte jobba heltid.
    Så är det i verkligheten.....räknas politiker in i apteorin?
    Välkommen tillbaka Syster Frida....lika skarp som förväntat.

    SvaraRadera
  2. Håller med! Har själv gått ned till 85 % för att orka med ett liv utanför jobbet. Har lovat mig själv att inte vara bitter, då jag byta jobb om det så vore... Men nog känns det lite surt att man skulle palla en heltid med troligen högre lön inom en annan bransch... När kidsen fluget ur boet kanske man sätter sig i skolbänken och pluggar igen. Lite inne på vårdlärare.

    SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar! Jag läser alla kommentarer och svarar i mån av tid.