fredag 12 augusti 2011

Hej och tack!


Jag har haft semester från sjukhus, bloggande och allt annat jag har på gång. Det här inlägget är inte tänkt att bli någon "mitt-sommarlov" novell eller trams om härlig ledighet, sol och bad och navelpillande. Nej hörrni. Det här inlägget är ett rent och skärt TACK till er alla som läser här! Jag blir så jävla glad av er, vet ni det?

Trots att jag inte uppdaterat bloggen på över en månad så är det många som besökt den varje dag. Vissa har lämnat avstamp i kommentarsfältet, andra har mailat. Det värmer! Ni finns där, engagerar er. Jag berör: Ni blir arga, sura, ledsna, glada, fnittriga och många säger att jag skriver vad de tänker.

Jag läser alla mail och alla kommentarer. Alltid. Tyvärr hinner jag inte svara på allt och jag vet att vissa stör sig på det. "Vaddå sitta och ösa ur sig en massa dynga och sedan inte stå till svars". Ja. Det är så. Jag saggar ner min egen blogg med mina ord och tankar. Med det som berör mig, med det som berör er. Och mitt i allt så säger jag också stopp! Jag kan inte svara på allt. Jag vill inte svara på allt. Jag hinner inte svara på allt. Men.

Jag är väldans, väldans, väldans glad över att ni själva håller diskussionen uppe i kommentarsfältet! Det är så viktigt att kunna bolla vissa åsikter och skeenden som händer rumt om oss som jobbar med människor, i den gigantiska, stora, äckliga vårdapparaten. Vi behöver varandra. Vi behöver få vara anonyma. Ventilera. Kräkas. Sagga ner. Det är skitkul att jobba inom vården, att få vara med där det händer. Men det är också skitjobbigt att vara där. Det är skitjobbigt att vara student, nyutexaminerad, handledare, gruppchef, gammeltacka, vidareutbildad, grundutbildad. Det ÄR jobbigt att jobba med sjuka människor i en stor organisation. Det var därför jag startade den här bloggen. För att ventilera. Och det är antagligen därför ni kommer hit, för att se vad Syster Frida har att säga om vården idag. Jag är som sagt glad att ni finns. Jag är glad att ni fortsätter att komma hit och läsa och jag är glad att ni diskuterar och analyserar i kommentarsfältet trots att jag är på semester.

Tack för att ni finns!
4 kommentarer:

 1. Älskar människor som du - småbittra och ärliga och konstruktivt kritiska!

  SvaraRadera
 2. Välkommen tillbaka och hade du solsken? STORT LEENDE och semester i kubik...den här semestern tycker faktiskt jag har varit bra.
  Och jag är glad att du finns! för syster Frida är ett givet vattenhål i vårdöknen som sprder ut sig över vårt avlånga land.
  Navelpillande? det enda pillande jag har hunnit med är att pilla sönder min f¤bannade gräsklippare som behagade gå sönder...och ingen fara..den blev ihoppillrad och funkar kanon=)

  SvaraRadera
 3. Hurra! Jag trodde nästan du hade gått i ide eller omskolat dej till lastbilschaufför eller nåt!
  Har inte glömt att jag lovat komma med en liten hint om våra arbetsvillkor/avtal, det kommer :-)

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar! Jag läser alla kommentarer och svarar i mån av tid.