torsdag 7 juni 2012

Nu Systrar är det dags att ingripa!


Vet ni... jag mår psykiskt illa när jag läser att sjuksköterskeutbildningen blir allt populärare. Att förstahandssökarna till utbildningen ökat med fyra procent. Buäää.

Känner att jag som erfaren syrra måste kliva in och ta mitt ansvar här. Jag ber därför alla som funderar på att läsa till sjuksköterska att koka en tunna kaffe, avsätta en timme och plöja igenom min blogg (inklusive kommentarsfältet) innan ni bestämmer er. Ni vill nämligen inte bli sjuksköterskor. Jag lovar!

Seså! På med kaffetunnan och börja läsa nu!

20 kommentarer:

 1. Jag hade ju tanken att gå från usk till ssk men jag har lagt den på hyllan. Hade tanken mer för att jag vill/-e jobba inom ambulansen..

  Den ligger under isen just nu..

  (ny adress pga domänköp)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Funderar ibland på att gå från ssk till usk igen ;-) för att slippa ansvaret som ssk och ändå behålla nästan samma lön!

   Radera
  2. Jag är inne på samma linje som du. Det är bara ett problem: det är 0-3 sökande till varje ssk-jobb och 40 - 150 sökande på varje usk - jobb......

   Radera
  3. Jag hade också gärna gått till usk. Frågan är om det ens går? Är det ngn som vill anställa en ssk som usk? Känns som att man bara kommer få göra en massa ssk-uppgifter ändå men till ännu lägre lön.

   Radera
  4. Ja det går. Bara be socialstyrelsen att ta bort din leg. på egen begäran. Sen bara gå tillbaka som usk och bli blöjexpert igen på något roligt demensboende med massa studielån på fickan.

   Radera
 2. De måste resonera så där som även jag gjorde en gång i tiden...."Pengar är inte allt - det är viktigt att triiiiivas också och få hjääääälpa folk". Jo tjena, men det är kul att kunna ta sina barn på semester någon gång också, låta dem bo i ett normalt område och äga sin egen cykel.

  SvaraRadera
 3. Vad skulle du pluggat till om du fick göra om allt Frida?

  SvaraRadera
 4. Jag har läst hela din blogg! Jag vill fortfarande bli ssk. Jag är redan uska så jag ser ju själv hur det är också. Konstigt va? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej du är inte ett dugg dummare än alla som redan är sjuksköterskor.

   Radera
 5. Detta och förra inlägget har jag länkat till.
  http://skvitts.wordpress.com/2012/06/09/om-att-vara-sjukskoterska/

  Kram!
  /Skvitt

  SvaraRadera
 6. Ni vill inte bli ssk tror mig med. Jobbet borde utföras av såna som är dömda, typ samhällstjänst. För det är exakt vad det är, ett straff att jobba i vården. Ingen lunch/toa, rast går ej, semester får man böna och be om till fångvaktaren som till 99 % kommer avslå den. Övertid varje dag. Lön som passar en sommarjobbande ungdom. Aldrig råd med nåt extra. Låter som ett fängelse i något fattigt u-land. Somsakt bli inte ssk, finns bättre val!!!!

  SvaraRadera
 7. Haha, jag blir så full i skratt när jag läser om era jobb. Jag tycker att ni får skylla er själva som inte gör något åt era problem, ni är ju patetiska. Nu ska jag chilla vidare under min semester i USA o glädja mig åt all nice shopping jag gjort. Härligt oxå att ha fyra veckors semester kvar när man kommer hem!

  SvaraRadera
 8. Å jag som funderar på sjuksköterska... Men jag har sökt till undersköterska, för det är för sent att söka till ssk till hösten. Men det som lockar mig med ssk är att de har högre status och det vore som en bekräftelse till mig själv att ha läst på universitet/högskola (vilket inte händer om jag utbildar mig till uska). Men samtidigt är det på golvet jag vill vara, tillsammans med patienterna. Tanken på att vara chef och ha ansvar för andra ger mig magont. Så kanske borde jag satsa på uska ändå... Men känns lite motigt då jag precis tagit studenten och gått ut gymnasiet. Ska jag då verkligen börja på en ny utbildning som endast är på gymnasienivå? När jag har en möjlighet att börja på högskola/universitet... Alla verkar tycka att jag är dum som sökt undersköterska, när jag kan söka till sjuksköterska... Men jag har ingen lust att plugga tre år till! Några tips? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gå på djupet i denna blogg under några dagars tid......den ger dej alla svar på hur det är att vara sjuksköterska . De smarta i vården är undersköterskorna. De har bra arbetsgemenskap, roligt på jobbet, lagom mycket ansvar och samma lön som ssk eller bättre.

   Radera
  2. Bra arbetsgemenskap? Har du missat något? De gnäller ju jämt på varandra, dagen gnäller på nattspersonalen och kvällspersonalen och kvällspersonalen gnäller på morgon och natt personalen. Så bra arbetsgemenskap kan jag inte påstå att alla uskor har direkt.

   Radera
 9. Med en grundlön på 39 600kr inom bemaningsföretag i Sverige som ssk, tycker jag inte är fy skam. Så jag är glad att jag valde att läsa till ssk. Hade inte fått bättre lön någon annanstans.

  SvaraRadera
 10. Men vænta lite nu Helene, vill du eller vill du inte ha en høgskoleutbildning? (Bekræftelse till dig sjælv kontra ingen lust att plugga tre år till...)
  Varfør inte hoppa på ett jobb som timvik på nåt ældreboende under ett halvår så du ser vad usk-jobbet går ut på och sen søka usk- eller ssk-utbildning till vårterminen?

  SvaraRadera
 11. Okej, nu har jag läst i princip alla bittra inlägg (under år 2012) och jag har fortfarande inte tänkt om. Jag vill fortfarande studera och bli sjuksköterska. Jag har läst några bloggande syrror som verkar trivas med sitt jobb och sina kollegor, och sen denna som inte gör det.

  Kanske hjälper det om man är som jag som inte känner av stress, har lätt för att spara pengar och dessutom stålblåsa?

  SvaraRadera
 12. Jag läser just nu 4 terminen på ssk utbildningen men har har bestämt mig för att hoppa av och skita i detta! Är 21 år och har ingen lust att vara utbränd innan 25. Känner efter att ha plöjt igenom denna blogg att beslutet är så jäkla rätt! Nu ska jag söka in på en utbildning där lönen motsvarar det arbete jag gör och jag dessutom är garanterat ledig alla högtider varje år! Beundrar er som jobbar inom sjukvården men nej detta är inget för mig och jag är så jäkla stolt över att jag tagit beslutet att hoppa av. För man kan ju faktiskt inte vara missnöjd med sitt val av yrke innan man ens har börjar jobbat som det.

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar! Jag läser alla kommentarer och svarar i mån av tid.