måndag 11 juli 2011

Den riktiga sjuksköterskan saknar plats

När man googlar bilder på ordet sjuksköterska kommer det fram tre kategorier: Lättklädda tjejer med porrig blick, gamla svart-vita foton på sammanbitna tanter och käckt leende tjejer med stetoskopet runt halsen och ett kardex under armen.

Det finns få bilder på riktiga sjuksköterskor anno 2011. Allt är dåtid eller foton på tjejer som är hämtade ur amerikanska sjukhusserier eller porrfilmer. Det är lite trist. Att vi moderna sköterskor inte riktigt tagit plats på webben.

Och när jag googlar på advokat, polis och trädgårdsmästare så får jag inte upp en enda halvnaken tjej redo att förföra... Hur kommer det sig?

5 kommentarer:

 1. Jag bildgooglade också, av ren nyfikenhet efter att ha läst ditt inlägg. Några porriga, japp, (bläää!) Och ett par svartvita. Men jag fick även upp flera stycken "moderna", i såna kläder som jag själv jobbar i. Så illa tycker jag inte att det är?

  /Dialyssyrran

  SvaraRadera
 2. Jämför med "registered nurse", eller till och med "nurse". Det syns på lång väg att svenska sjuksköterskor är sex...igare(?) än amerikanska.

  Varför tror du att skillnaden är så stor, Frida?

  Bidrar man till problemet genom att återanvända "orepresentativa" bilder i sin blogg? http://bit.ly/oL7d5F

  SvaraRadera
 3. Prövade samma och fick faktiskt upp rätt många vanliga systrar, Googlar man på sekreterare så kommer tvivelaktiga bilder, men så är det väl med kvinnoyrken.
  Googlar man brandman så får vi tjejer istället något att titta på....
  Men det är väl enda vanliga yrket där män klär av sig på bild eller?=)

  SvaraRadera
 4. Googlar man på polis så får man upp...hmm kvinnliga poliser i rätt åtsittande kläder..
  Men det där med kvinnoyrken spricker lite...
  Googlar man på undersköterska så kommer det då inte upp några som helst ekivoka bilder.
  Inte ens på Uskabloggen.....=)

  SvaraRadera
 5. Googlar man på dagisfröken får man nog inte heller upp så mycket "sexiga" bilder ;)

  Tycker att vi ska ta åt oss (!) av att sskyrket ses som lite sexigt. Även om man kanske inte känner sig så sexig på jobbet.

  Det är ju positivt, ändå. Lägg inte krut på att "det är kvinnoförnedrande" att tjejer väljer att klä ut sig som sexig ssk. Det finns så mycket mer som är så otroligt mycket mer kvinnoförnedrande.

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar! Jag läser alla kommentarer och svarar i mån av tid.