torsdag 26 januari 2012

Sluta jiddra börja trolla!

Ibland är det svårt att argumentera för sin sak inför doktorn. Vissa doktorer kan se en prestige i att de ska veta bättre än sjuksköterskan och man vet att det är lönlöst att försöka. För att lyckas ska man antingen slicka röv eller hålla på med härskarteknik, vilket jag inte orkar.

Jag tycker att bilden visar på hur många sköterskor resonerar. Kanske blir vi sådana efter år inom sjukvården. Efter att ha träffat hundratals kandidater och nyutexaminerade läkare som knappt är torra bakom öronen. Efter att ha stött på alltför många jag-vet-bäst doktorer. Man ledsnar på det akademiska högtravande jiddret. På att allt är så kliniskt och att vissa doktorer inte ens kan ta i patienterna. Än mindre prata så att de förstår. Ibland lever vi i alltför olika världar trots att vi har samma arbetsplats och är där för en enda sak: Patienterna.

4 kommentarer:

 1. Prestigen inom sjukvården är djupt rotad, så djupt rotad att patienter råkar illa ut

  SvaraRadera
 2. Ibland önskar jag att det fanns ssk-drivna sjukhus, så ni skulle kunna ta det hela medicinska ansvaret med de kunskaper ni har. Då kanske ni skulle önska att få höra en läkares åsikt då och då.

  SvaraRadera
 3. Vad har hänt med din blogg? Inlägget under det här är liksom kapat på mitten och så går det inte att scrolla nedåt eller se resten av bloggen?

  Mvh, dialyssyrran

  SvaraRadera
 4. jag undrar också vad som hänt med föregående inlägg......Särskilt vad som var den stora upptäckten.

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar! Jag läser alla kommentarer och svarar i mån av tid.