torsdag 27 september 2012

Förlåt!

Det är dumt att lova grejer som man i stundens hetta tycker är skitbra. Som att jobba dubbelpass, ta julafton, midsommar eller sju dagar i sträck. Eller starta en leankurs på sin blogg.

Förlåt! Det vore verkligen skitskoj med en leankurs men när jag började fundera på innehållet så kom jag på att det är en dum idé. Jag är ju lite paranoid. Rädd att upptäckas med min uppstudsiga blogg. Inte för att jag inte står för innehållet men för att jag skulle ha svårt att vara lika frispråkig som jag är idag om jag bloggade offentligt. Därav att jag också tackat nej till skojiga blogguppdrag. Jag vill behålla min integritet. Jag vill att ni ska känna igen er men inte att vi ska känna varandra. Vill inte att min chef sitter och tjuvläser och vet att det är jag som står bakom. Kanske fegt, men jag vill kunna kritisera, svära och gorma helt på mina villkor här.

En leankurs skulle kunna äventyra min identitet eftersom mina effektivitetsförslag är kopplade till de avdelningar som jag jobbar på.

Ja, jag är kanske för nojjig. Bloggen växer men är ju långt ifrån någon top-tio-blogg (man måste nog ha mer rosa fluff och sexigare mode än Birkenstock för att ta sig till de höjderna) men ändå. Det blir ingen leankurs. Jag får försöka kompensera  det med något annat skoj istället.

Vad vill ni läsa om i bloggen?

5 kommentarer:

 1. Hej Frida! Skulle gærna læsa om tips før att deala med krævande patienter och anhøriga. Du vet såna som inte blir nøjda oavsett hur mycket man gør før dem. Som behandlar uskor och sskor som skit. Har pratat om det hær med min chef, och svaret ær ungefær "ta det inte personligt" och "sånt får man rækna med nær man ær sjukskøterska" osv. Ska man bara ta emot all skit med ett leende, eller ær det ok att sætta ned foten och sæga ifrån? Vill gærna høra andra kommentatorers åsikter om det också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Till en viss gräns skulle jag nog säga att man får räkna med det, men när den gränsen är nådd så tycker jag absolut att man kan/ska/bör sätta ner foten och säga ifrån. Vi ska inte behöva bli behandlade hur som helst bara för att vi arbetar inom sjukvården!

   Radera
 2. Är så nöjd i alla fall :)

  SvaraRadera
 3. Skit oxå och jag som trodde att birkenstock och sparkdräkt var inne...är det inte så att vi vårdpersonal är det utlovade folket...som alltid ska finnas tillhands..hmm för vi är ju trolovade till jobbet..eller hur var det nu igen..
  Vi ska ju snart få våra nya arbetskläder i polyester...mörkblått, vinrött och beige..fan stureplan nästa...
  Må gott Frida och fortsätt precis som innan utan fluff

  SvaraRadera
 4. Det är alltid kul att läsa din blogg!! :)

  Btw, har en tävling igång på min blogg där du kan vinna produkter från vårdväskan. Läs mer på min blogg http://ferhat.blogg.se/2012/september/tavling-vinn-studentpaket.html

  Lycka till! :)

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar! Jag läser alla kommentarer och svarar i mån av tid.