torsdag 3 februari 2011

Byt jobb då, latmask!

Idag har undersköterskan klagat heeeela dagen på hur jobbigt det är. Det är så jobbigt! Åh GUD! Så jobbigt det är! Jobbigt, jobbigt, jobbigt!

När jag frågade vad som var så jobbigt med våra fyra (!) stabila patienter så svarade hon "men igår var det fler patienter" och så följde en harang om jobbigheter förra vackan.

Igår. Förra veckan... Hallå! Dags att gå vidare? Eller dags att byta jobb kanske?

8 kommentarer:

  1. Kanske för att USKorna får göra allt skitjobb?

    SvaraRadera
  2. Anonym: om en usk anser att dom får göra SKITJOBBET så har dom verkligen valt helt jävla fel yrke! Har sig själva att skylla med andra ord.

    /EN USK

    Och du, min bittra lilla goding.. blir man inte glad över att man har stabila patienter så är det verkligen dags att byta jobb för visst jobbar vi väl ändå för att få patienterna FRISKA och se dom kunna lämna avdelningen ! Inte tvärtom!

    Eller har jag missuppfattat 'mitt yrke' ?!

    Hon borde byta jobb, sa du inte det till henne? ;) KRAM

    SvaraRadera
  3. Anonym: Skitjobb eller inte. På den här arbetsplatsen har de ungefär hälften så mycket att göra jmf med en sjuksköterska så deras arbetsbelastning är i n t e hög (i mina ögon sett iallafall). Så att vara usk och klaga på den här arbetsplatsen är dumt. Väldigt dumt.

    Jesse: Ja jag får inte ihop det där! Men många vill inte att de ska få gå hem heller, för då kommer det ju nya, SJUKARE, patienter. Ve och fasa! Att det kommer SJUKA på sjukhuset. Jag sa ingenting om arbetsbyte men var noga med att säga att vi har det LUGNT i jämförelse med hur det ser ut på andra avdelningar och sjukhus. Men det har många ingen aning om eftersom de snart möglar bort efter alla år på samma ställe *Suck

    Kram!

    SvaraRadera
  4. Herrejävlar här får man som uska ducka....
    Fast huu så jobbigt med fyra stabila....låg dom i respirator då eller...
    Vi tar hand om tio per dag...och en SSK ska man inte beklaga sig för, det är den sista personen man ska yttra beklaganden till om det inte gäller livet.

    Så kavla upp ärmarna uskan och dyk i skiten för här klagar vi inte.
    Och glöm inte leendet=)

    SvaraRadera
  5. Det där himla negativa gnället tär på arbetskamrater och ger inget vidare arbetsklimat...va fan var glad över de dagar det är lugnt! Sen att uskorna bara får göra skitjobbet...jag bytte diarreblöjor och tvätta gamla gubbar hela kvällen igår...och i förrgår, trots att jag är syrra! Men om jag går som innesyrra så hinns det inte med att göra allt arbete på golvet, för då får inte patienterna mediciner, blod, antibiotikadropp, de blir inte inskrivna, anhöriga får inga svar, det blir inget dokumenterat, de kommer aldrig hem för jag hinner inte kalla dem till vårdplanering, prata med distrikssköterskor, boka transporter, och eftersom jag inte heller hinner ronda så dör de nog på kuppen, och då kan vi inte få iväg dem från avdelningen eftersom jag inte hinner ringa anhöriga, eller be läkaren dödsförklara dem, utan då får de väl ligga tvättade o fina på rummet till en annan vecka eller så...

    SvaraRadera
  6. FLAK: Ja passa dig, här kan alla åka på verbala smockor ;-) Det är synd att klaga på just den här arbetsplatsen iallafall, eftersom uskorna har ett "lätt" arbete i jämförelse med hur uskor har det på andra avdelningar och mottagningar. Vi syrror har desto mer att hålla i huvudet och händerna. Tyvär såna uppgifter som inte får delegeras. Så att klaga till en syrra just här är INTE bra. Inte alls bra. Och det är mååånga uskor här som inte fattar att de har det rätt bra, trots allt. De borde ut och se andra arbetsplatser.

    Uppehand: Tummen upp! Hör gärna av dig om du vill gästblogga om ämnet (du får givetvis vara anonym)! Du har min mail här bredvid.

    SvaraRadera
  7. Ja med mina 1:90 så är träffytan rätt stor fast jag är rätt smidig så ducka kan jag nog...och skulle du få in en fullträff med droppställningen får jag väl lägga om mig själv...eller be närmaste uska om lite hjälp:)
    Önskar en trevlig helg!

    SvaraRadera
  8. På våran avdelning så brukar sjuksköterskorna delegera en hel del, och arbete som dokumentation och inskrivningar sköts av både uska och sska. Ni kanske skulle se över era arbetsrutiner lite om nu uskorna har så lite att göra. Däremot så tillhör jag nog lite av de lata uskorna (enligt mina uskkamrater, inte enligt sskorna) helt enkelt för att jag anser att när det är lugnt ska man inte behöva stressa ihjäl sig på att göra onödiga saker och jag tycker samma sak borde gälla sköterskan. Hos oss sitter uskan med på vårdplaneringen (de har oftast större koll än sköterskan på vad patienten kan och inte kan). Sen kan man undra varför sköterskorna sitter och dokumenterar det som uskorna gör. Som mobiliseringar m.m...

    Uska och ssk-studerande

    SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar! Jag läser alla kommentarer och svarar i mån av tid.