fredag 12 oktober 2012

Jag har städat!

Det är alltid tråkigt med människor som medvetet vill förstöra. Eller med människor som kommer och klampar på och inte fattar att de förstör. De som inte har taktkänsla eller kapacitet att läsa av andra människor, situationer och nya ställen. De som attackerar på en gång. Skäller som små hundar utan att fatta ett skvatt. Voff, voff, voff.

Det blir många småhundar här. Folk som kommer hit och hoppas på lite pepp och lite gulligt sjuksköterskepjolls. Hamnar mitt i nåt bitterfittesnack. Hon är fan inte klok den där Frida. Hon är sjuk i huvudet! Byt jobb! Varför slutar du inte? Jag vill inte ha dig som sjuksköterska! Jag vill inte ha dig som kollega! Jag kommer aaaaaaldrig mer att läsa din blogg- hejdå! Emellanåt kommer de här kommentarerna. Och jag förstår det. Klart människor provoceras när jag säger att jag hatar mitt jobb eller vill spola ner patienterna i toan. Eller att jag vill bli flygvärdinna eller hångla järnet med doktorn i linneförrådet. Klart jag fattar det. Jag provocerar. Vissa tar åt sig och tror att jag är rubbad. På riktigt. Och ja, jag är kanske rubbad. Jag vet iallafall minst en sak som jag gjort som varit rejält rubbat- och det var att läsa till sjuksköterska.

Hursomhelst. Det jag vill komma till är att det har kommit en läsare hit och spammat halva bloggen. Hon eller han har skrivit 25 mer eller mindre elaka kommentarer det senaste dygnet (har inte orkat kolla det andra). Bland annat har h*n sabbat diskussionerna i det förra inlägget om "jobbiga" patienter. Det tyckte jag var riktigt tråkigt och lågt. Det inlägget var ett önskemål från en läsare. Hon ville ha hjälp eftersom hon upplevde att hon inte fick gehör från sin chef. Hon bad oss här att ge råd och tips på hur man hanterar de jobbiga patienterna. Och så kommer det en dåre och spammar ner hela kommentarsfältet och är otrevlig och gör att hela diskussionen urartar och byter fokus. Ni som jobbar inom psykiatrin vet hur det är med borderline patienterna. Det här var en sån. Som trixar och donar och grejar så att alla blir upprörda. Och det är helt okej att vara så- men inte här! Det här är en blogg- ingen psykakut!

Till slut bestämde jag mig för att städa. Så jag har raderat en massa inlägg, därav att kommentarsfältet ser lite konstigt ut i vissa inlägg.

Jag vill säga en annan sak också. Jag har IP-adresser på alla som surfar in här och ser också vilka IP-nummer som lämnar kommentar. Jag brukar i princip aldrig kolla på dem men gör det när det har varit vad jag tror är "troll". Jag vill att alla som är här ska känna sig trygga. Ingen ska känna sig påhoppad för sin åsikt. Och ingen ska heller känna sig rädd för att jag ser alla IP-nummer. Jag anser att alla ska ha rätt att säga sin åsikt även om den inte är lika "alla andras". Jag kommer givetvis aldrig att röja någons IP. Men jag vill att alla läsare, inklusive du som spammat, ska veta att ni inte är anonyma. Så tänk på det alla nya läsare här på bloggen! Kommentera och diskutera mer än gärna men ha en hövlig ton!

/Syster Frida


8 kommentarer:

 1. Stå på dig syrran Frida, får man klaga på sitt vårdjobb?...alltså varför inte.. vi är väl inte robotar, så känslor är väl tillåtna så länge vi inte blandar in patienter? eller hur gott folk..klagar ingen så syns vi inte..ha en bra helg!

  SvaraRadera
 2. Hej Frida. Det var jag som skrev och undrade hur man hanterar jobbiga patienter. Jättetråkigt med alla kommentarer från "margareta", men jag tyckte ändå jag fick bra tips från dig i ditt blogginlägg. Till exempel att be chefen komma in, hade jag faktiskt aldrig tänkt på tidigare. Eller kärleksbomben. Kan nog vara värt ett försök. Hur som helst, ett stort tack till dig! / Helena

  SvaraRadera
 3. Heja syster Frida! Du är bra!

  SvaraRadera
 4. Jag tycker du är toppen!

  SvaraRadera
 5. Fortsätt skriva syster frida, du ger uttryck för vad många ssk i vårt avlånga land känner och möter varje dag.

  SvaraRadera
 6. Fortsätt som innan Syster Frida, jag ser fram emot varje inlägg. Vi måste ju få "tömma blåsan" ;-) eller "blow off steam" med varandra emellanåt. Skönt att veta att man inte är ensam med en del av sina tankar.

  SvaraRadera
 7. Ja, Frida, bra jobbat och bra städat. Faktum är att hela din blogg är som Caritas-motivet för oss utmattade sjuksköterskor.... Du ansar oss, leker med oss och lär oss.

  SvaraRadera
 8. Skriv på Syster Frida. Önska du vågade visa vem du är, för allt du skriver är så rätt och borde komma ut mer i rampljuset. Men förstår att det inte skulle gå för alla som säger sanningen ska tystas ner och lär få sparken rätt fort. Fortsätt säga sanningen

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar! Jag läser alla kommentarer och svarar i mån av tid.