tisdag 11 oktober 2011

Försämrade arbetstider

Kortare och fler arbetspass verkar vara melodin när Landstingen ska spara nuförtiden. Värdelöst är det eftersom de som jobbar heltid får ännu färre lediga dagar och de som jobbar deltid i vissa fall tvingas upp i heltid på arbetet. När man är på jobbet vill man ju jobba undan timmar för att sedan vara ledig. Inte gå och harva halva dagar och tvingas vara på sjukhuset JÄMT istället!

På Blekingesjukhusets rehab- och strokeavdelning fick sjuksköterskorna nog av den här ruttna behandlingen och har skrivit ett brev till landstingsledingen. 

Syster Frida hejar glatt på! På dom bara! Vi måste belysa problemet med patientosäkerhet, stress och arbetsmiljöproblem som uppkommer när bemanningen sänks. Brev till politiker och ledning och avvikelserapportering är det vi får ägna lunchrasterna åt när cheferna tror att man löser budgeten genom att dra ner på personal och förkorta arbetstider.

4 kommentarer:

 1. Intressant! Hur ser det ut hos er andra? Är det kortare pass som gäller?
  Hos oss är det blandat. Dom flesta pass är i första hand uträknade på funktion och inte på vem som ska jobba (vi har tvättstugeschema) vilket gör att möjligheterna att lägga kortare turer är rätt små, möjligtvis kan jag välja att börja 9 istället för 8 ibland, sluta 15 istället för 16- men då får jag å andra sidan 15 minuters kortare lunch så det gör inte så stor nytta. Kort sagt är jag rätt nöjd, är glad att slippa jobba "långa" dagar men får samtidigt tillräckligt långa dagar för att få in ett par (i detta fallet två) rejäla långledigheter (5 resp 6 dagar)/ 10 veckor utan att behöva jobba ihjäl mej övrig tid. Tilläggas bör kanske att jag jobbar 90%, 3 skift (med heltidsmått 34.33) vilket så klart påverkar.

  SvaraRadera
 2. Är heltid med treskift 34,33 eller fattar jag fel?

  SvaraRadera
 3. Ja heltid, treskift ger enligt AB (kommuner och landstings kollektivavtal) veckoarbetstid 34,33

  SvaraRadera
 4. Du är duktig på att skriva ! Känner igen allt du skriver även om jag jobbar på boende.

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar! Jag läser alla kommentarer och svarar i mån av tid.