onsdag 5 oktober 2011

Vad vill man inte bli?


Tänkte höra med er vad ni inte vill bli för typ av sjuksköterska? Gnällig, bitter och cynisk sjuksköterska ej inräknad...

Själv vill jag inte bli röntgen eller operationssjuksköterska. Never. Ever.

10 kommentarer:

  1. Inte röntgen,distrikt eller psyk... Gärna op dock! ;-)

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  3. Hej! Läste någonstans på flashback att du skrivit att du INTE rekomenderar att plugga till sjuksyrra. Varför? Jag är 24, började plugga till veterinär men avbröt studierna eftersom jag inte vill bo i Polen i 5,5 år. Är naturvetenskapligt lagd och av den "vårdande" typen. Funderar på dietist eftersom mitt största intresse är hur mat påverkar oss. Sjukgymnast är en annan idé. Det står alltså mellan de tre och hittills ligger sjuksköterska högst upp så vore intressant att veta varför du INTE rekomenderar att bli syrra..? mvh Connie

    SvaraRadera
  4. Um... helst vill jag i retrospekt inte bli sjuksköterska alls, men det är lite för sent. Men psyk skulle jag aldrig klara och abmulans eller akutsjukvård ligger heller inte för mig. Siktar för tillfället på att få lalla runt på BB och klämma på bröst och snusa på bebisar!

    SvaraRadera
  5. Skulle ALDRIG bli onkologsyrra. Är ju livrädd för cancer! (Att få alltså, inte de som har). Eller inkontinenssyrra/stomisyrra/uroterapeut. Kiss och bajs hela dagarna. Eller diabetessköterska...zzzzzz.

    SvaraRadera
  6. Barnmorska! Jag är inte ens lite intressarad av förlossningar, och skulle göra mer skada än nytta i en sådan situation.

    SvaraRadera
  7. Connie: Det stämmer att jag avråder alla att bli sjuksköterskor! Varför? Det är inte värt det! Det är slitigt, stressigt, ansvarsfullt, har låg status, låg lön och urkass löneutveckling. Ja, summa summarum skulle jag säga att lönen är alldeles för dålig i förhållande till ansvaret. Du får tre års studiemedel (minst) och pensioneras med en lön på 27.000 om du har tur.

    Men. Det är kul att vara syrra också. Kul att vara med där det händer, man har många möjligheter till vidareutbildningar, kan jobba självständigt, får göra många avancerade moment på vissa avdelningar och sjukhus och kan vända pappar på någon mottagning om man vill det. Så det är inte enbart skit, men mestadels. Så jag rekoimmenderar dig att bli något annat ;-)

    /Frida

    SvaraRadera
  8. Op syrra. Luktar illa och HUR kul är det att räkna kompresser och saxar och sterilklä...

    Sen har jag väldigt svårt att förstå anestesis höga status- för det vet vi väl alla att narkos sköterska är det finaste man kan bli (hoppas ironin går fram)?

    SvaraRadera
  9. Margareta Persson8 november 2012 kl. 14:12

    jag vill bli Anestesisjuksköterska:)

    SvaraRadera
  10. Varför vill du inte bli röntgen, kan du motivera ytterligare, Vad är det som är så bra alternativ dåligt??

    SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar! Jag läser alla kommentarer och svarar i mån av tid.