måndag 31 oktober 2011

Grattis Huddinge!

Nu har det hänt igen. En massa kompetenta sjuksköterskor har valt att säga upp sig på grund av hög personalomsättning, låg lön och dålig uppskattning från cheferna. Den här gången är det Huddinge som förlorar kompetens.

Grattis alla huddingebor! Nu får ni istället fem nyutexaminerade sjuksköterskor som tar hand om er när ni söker akut vård. De är jättegulliga och vill verkligen väl men... ja... någon erfarenhet av akutsjukvård har de inte. Men. De har ju alltid en erfaren underläkare som de kan fråga om råd. Underläkarna är inte att förakta. De är också jättegulliga och vill verkligen göra rätt! Och vissa är faktiskt duktiga! JA! Vissa kan faktiskt riktigt mycket! Och det finns många kompetenta undersköterskor också.

Så. Ni kommer inte att märka av det här.
 
Insha'Allah!

5 kommentarer:

  1. Stå på er ssk:are fantastiskt starkt av dom att visa var skåpet ska stå!

    Kan just tänka mig att akutvården verkligen kommer att flyta i Huddinge.....
    Iallafall kommer svordomarna i väntrummen att höras lång väg...

    SvaraRadera
  2. Vem fan har ansvaret egentligen? Alla förstår att det inte duger med nyutexaminerade sjuksköterskor på akutmottagningen.

    Ändå klarar inte arbetsgivaren av att bereda en sådan arbetsmiljö att erfarna sjuksköterskor vill stanna kvar - "klagar dom" är det bara att byta ut dom mot nyutexaminerade.

    Landstingspolitikerna är nöjda ändå, dels blir det färre som säger ifrån, dels blir lönekostnaderna lägre med nyutexaminerade.

    Vet allmänheten om att landstinget nu sparar genom att införa rysk roulette för patienter som söker till akutmottagningen i Huddinge?

    Man blir så förbannad.

    SvaraRadera
  3. Lugn, bara lugn. De kommer tillbaka. Jag känner mitt släkte.

    SvaraRadera
  4. Vilken tur att vi Undersköterskor finns (för vi brukar ju faktiskt vara "gammla" rävar)

    SvaraRadera
  5. Är detta ett bra sätt att säga ifrån mot lönerna och arbetsmiljön. Ingen bra patientsäkerhet om personalen ska börja säga upp sig! Sjuksköterska jobb

    SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar! Jag läser alla kommentarer och svarar i mån av tid.