fredag 24 februari 2012

Sant

9 kommentarer:

 1. Hej Frida! Underbar blogg! Jag ser den som ett absolut nödvändigt andningshål där man äntligen får uttrycka sina åsikter utan att Syster duktig i hörnet blänger på en för att man förstör hennes "nu ska vi tänka positivt"-anda.
  Nåväl. Jag funderar och tänker, och ganska ofta är det så att jag tycker att mitt val att läsa till ssk var det absolut sämsta valet jag gjort i mitt liv. Jag har nu snart jobbat i tre år och bitterheten är total. Jag undrar om du har några tips på hur man kan gå vidare, klättra vidare från avdelningen till något bättre. Där man faktiskt får tid att förkovra sig i det man en gång tyckte var intressant men som ej hinns med i avdelningens absoluta kaos? Har du några tips på vidareutbildningar förutom de sedvanliga? Tips på lite annorlunda jobb? Mvh

  SvaraRadera
 2. Hej Syster bitter! Vad kul att du gillar bloggen! Jag är jätteglad att min ventil även fungerar som andras ventil!

  Angående att läsa vidare så har jag gjort en inlägg om de olika vidareutbildningarna. Här kan du läsa vad jag tycker om dem: http://fridasyster.blogspot.com/2011/04/det-dar-med-vub.html

  Jag tror att man får försöka tänka vad man vill ha. Om man vill ha det lugnt är det väl kommunen och något boende som gäller. Eller hospice eller annan palliativ enhet där det ska vara lugnt och det inte är en massa larm, mediciner, vårdplaneringar, ronder och kolijox utan man får syssla med samtal och omvårdnad.

  Annars kan man ju köra psykiatrin om man är less på högtravande språk, hierarki och stress. Eller söka sig till någon mottagning och ha en patient i taget, ta lite prover och EKG och göra "undersköterskesysslor" i ett lugnt tempo.

  Mer? Vill man dö i förtid men bossa så kan man ju bli grupp- eller verksamhetschef. Ingenting att säga till om egentligen, men alltid är det väl någon som har respekt för en (om man nu går igång på sånt). Och så ser det fint ut i CV:t. Det är ALLTID bättre betalt och har mer pondus ju längre bort från patienterna man kommer.

  Annars? Byta avdelning vart tredje år eller när det börjar bli gnälligt. Lite som att alltid vara nykär. Och när det blir jobbigt tar man sitt pick och pack och drar vidare.

  Norge. Tjäna pengar. Jobba mycket men ha ett tråkigare jobb eftersom sjuksköterskor i Norge är mer som svenska undersköterskor. Eller jobba på kryssningsfartyg. Kanske en lyxkryssare i karibien? Eller varför inte kolla om resebolagen behöver en sjuksköterska?

  Själv funderar jag ju på flygvärdinna: http://fridasyster.blogspot.com/2011/02/syster-fridas-nya-karriar.html

  Blev du klokare?

  SvaraRadera
 3. Hej Syster bitter! Jag tipsar om ögonvubben. Du jobbar i ett behagligt tempo, har bra arbetstider, "friska" patienter och du kan få väldigt självständiga uppgifter med egen mottagning på många ställen. Det är brist på ögonssk (bra löneförhandlingsläge). Du bör nog vara tekniskt intresserad och gilla att arbeta med lite pilliga grejer ibland (typ suturtagning i mikroskop). Jag fattar ärligt talat inte varför inte fler söker sig till denna specialitet?!

  SvaraRadera
 4. Ögonvub! Var läser man det? Det visste jag inte ens att det fanns. Vad tror ni om företagshälsovård?

  SvaraRadera
 5. Du kan läsa till ögonssk i Halmstad (halvfart) och i Sthlm (S:t Eriks sjukhus via KI).

  SvaraRadera
 6. Christel: Bra tips på ögon vub:en! Själv är jag lite halvskraj för ögon så det är ingenting för mig, men kul att höra att det finns en iaf!

  KK: Företagshälsovård! DET tror jag är grejen!

  SvaraRadera
 7. Till syster Bitter kan jag varmt rekommendera dialys-ssk. Det tar 8-10 veckors introduktion innan du kan jobba hyfsat självständigt. Arbetstiderna är oftast bättre än på vanlig vårdavd, även om vi jobbar helg och kväll vi också. Man ansvarar aldrig för mer än tre patienter åt gången och arbetstiden emellan start och avslutning av dialys är ofta ganska soft, i alla fall om man jämför med vårdavd. Rekommenderas!
  /Dialyssyrran

  SvaraRadera
 8. Ha ha precis så känner jag mig..och berättar man för en man om sitt yrke så får han något dimmigt i blicken...

  SvaraRadera
 9. haha!! stämmer ju precis. Go syster Frida!

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar! Jag läser alla kommentarer och svarar i mån av tid.