söndag 13 maj 2012

Brats, Newbody och en massa skumpa!


Grattis Systrar, såhär en dag i efterskott! Jag tänkte på er hela dagen igår men hade fullt upp med firandet så det blev inget blogginlägg.

Firande var det ja. Jag är heeelt slut! Drack champagne på Fina utestället hela kvällen och natten igår. Fick värsta knäppen och korkade upp flaska efter flaska. Och vet ni vad som hände sen då? Nästan lite pinsamt att erkänna, men ni är ju mina Mållganpolarer så jag kör. Jo. En kollega till mig (vi var väl ett gäng på tjugo helnöjda och firarsugna sjuksköterskor) började hojta Vaska! Vaska! Ni vet sådär som de med rosa skjorta och bakåtslickat hår gjorde i Båstad förr i världen. Så jag vaskade ett par flaskor också. Kanske lite korkat men vad sjutton, det är ju inte alla dagar som det är internationella sjuksköterskedagen.

Sen blev det dans och småhångel för mig och mina kollegor. Ja, inte med varandra såklart utan med Fina ställets unga, vackra människor. NOOOSSAA, NOOOSSAA!! Ai Se Eu Te Pego Och vet ni? Jag tror att jag värvade en och annan glad brat till yrket faktiskt! Berättade om vår suveräna individuella lönesättning och möjligheten att tjäna stora pengar genom att vara Duktig Syster. Och ja, jag berättade ju att det är bra att hålla sig vän med chefen också och inte gapa och ifrågasätta alltför mycket på arbetsplatsmötena, för att ha större möjlighet att få löneförhöjning. Sen berättade jag om hur bra det är med arbetsvillkoren. Att brytpunkten för dygnsvila ändrats så att man kan jobba i princip hur länge som helst utan att facket kan säga till om något. Det tycker jag är bra! Det är väl ändå ingen normal människa över sju år som behöver sova mer än sex timmar per natt? Och de som har lång resväg till jobbet får skylla sig själva. Det finns faktiskt ett val. Sen snackade vi lite medbestämmande. Jag berättade om alla chefer och chefspositioner och det braiga i att ha långt till beslutsfattande. Alla chefer hänvisar till någon annan (chef) högre upp i hierarkin och ingen vet riktigt vem den där någon annan är. Det gör att ingen går vidare med missnöjen eller funderingar. Man behöver inte bry dig! Bara gå dit och jobba. Gå hem och leva.

Vi har ju en fin träningslokal på sjukhuset också. Där kan man träna både Friskis och svettis och bänkpress. Flirta med doktorerna efter arbetspassets slut och fixa upp ryggen så att man orkar släpa runt på tunga pensionärer. En annan sak som jag tog upp är arbetsklädseln. Det är ju skitkul med kläder, smycken och parfym men på sjukhuset slipper man allt det där! Klädkontot blir superlågt eftersom man tillbringar mycket tid på jobbet och får sjukhusets kläder att jobba i. Det enda man behöver är ju strumpor och skor. Och strumporna fixar sig av sig självt. Alltid någons unge som säljer Newbody. Här kan jag säga att bratsen som jag försökte värva gick lite bet... De visste inte riktigt vad Newbody var. Gulligt. Så jag berättade att det är som en typ av sektmode i vården. Lite som Tupperware för hemmafruarna. Eller Polarn och Pyret för småbarnsföräldrarna.  Tror att de förstod hur jävla bra Newbody är till slut. Vi var lyckliga och glada tillsammans och sen vrålade vi NOOOSSAA, NOOOSSAA!! Ai Se Eu Te Pego!!

Ja. Det var min gårdag. Ni då? Blev det skumpa och party-party på internationella sjuksköterskedagen?


6 kommentarer:

 1. HA HA HA underbart firade samma här

  SvaraRadera
 2. haha, känner igen mig! En bekant sa till mig som tröst en gång då jag klagade på den usla lönen; men du behöver ju i alla fall inte spendera pengar på snygga, dyra kläder att ha på jobbet. Hurra liksom......

  SvaraRadera
 3. Åh syster Frida...du är för himla härlig =D

  SvaraRadera
 4. Internationella sskdagen. vad är det? och vem fan bryr sig.....

  SvaraRadera
 5. Newbody är bäst! Bättre strumpor har jag inte hittat varken förr eller senare.

  SvaraRadera
 6. Vilken helt underbar blogg du har! :-)

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar! Jag läser alla kommentarer och svarar i mån av tid.