lördag 30 april 2011

Betald vidareutbildning!

Vänsterpartiet sa till EKOT idag att de tycker att även sjuksköterskor ska kunna specialistutbilda sig med lön. Idag har läkarna den förmånen medan sjuksköterskor får ta tjänstledigt (= förlora arbetsinkomst) och studielån (och ändå knappt få någon löneförhöjning efter vidareutbildningen). Det tar, enligt EKOT, 20 år för en vidareutbildad sjuksköterska att få en ekonomisk vinst på att gå vidareutbildningen... 20 år.

– Vi tycker att det är rimligt att sjuksköterskor som läkare också får möjlighet att vidareutbilda sig. Det skapar en bättre kvalitet i sjukvården. Jag tror att det är många som vill se att sjukvården utvecklas, säger Ulla Andersson, Vänsterpartiets ekonomiska talesperson.

Och där smälte jag. Det blir nog en röst på Vänsterpartiet för min del. För varför ska inte sjuksköterskor får betald vidareutbildning när läkare får det??

3 kommentarer:

  1. Har alltid röstat på vänsterpartiet, men nu blir det verkligen för all tid!

    Jag visste faktist inte att läkare fick sina vidare utbildningar betalda, jag tro helt enkelt att vi har valt fel yrke. SÅÅÅÅÅÅ mycket passion, SÅÅÅÅ mycket empati och ändå otacksama jävla och ouppskatade är vi. Detta är SKAMMMMMMMM!!!!!!!!!!!!

    SvaraRadera
  2. Håller fullkomligt med att ni ska ha betald VUB!!!

    SvaraRadera
  3. Att läkare får lön under sin ST är väl inte så märkligt med tanke på att de arbetar, heltid, ofta jourtungt, med kanske 1-3 kursveckor per år.

    Därmed inte sagt att sjuksköterskorna inte ska ha sin VUB betald.

    SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar! Jag läser alla kommentarer och svarar i mån av tid.