lördag 26 mars 2011

Vi kommer att bli gamla, systrar!

Borgarna kör en hård arbetspolitik och jag blir inte förvånad om jag kommer att vara tvungen att arbeta tills jag blir 75 om de fortsätter på sin jobblinje. Tänk att vara 75 och springa runt på sjukhuset; stötta sig på läkemedelsvagnen och använda förstoringsglas för att se strecken på sprutorna.

Men å andra sidan kommer vi sjuksköterskor att leva ett långt liv. Iallafall om man ska tro på den nya studien som visar att plikttrogna människor som jobbar hårt lever längre än andra.

Och sjuksköterskor är ju urtypen för plikttrogna, hårt arbetande människor. Som alltid sätter sig själva i sista hand, alltid ställer upp, aldrig bangar.

Vi kommer att leva länge systrar! Så det gör inte så mycket om Reinfelt höjer pensionsåldern.

2 kommentarer:

  1. Ni har iallafall en medicinvagn att stödja er mot vad ska vi uskor hålla tag i när vi stapplar runt i korridorerna...pensionärerna då eller=)
    Eller egen rullator....
    Ja att dom där moderaterna vill att vi arbetare ska jobba länge än 65 vet vi ju för hur ska dom annars få ihop välfärdssoppan där besparingar, indragningar har utarmat vården.

    SvaraRadera
  2. Inte ens vår egen fackliga organisation anser ju att pensionsåldern har nåt värde så varför skulle någon annan tro att det är värt något? Vårdförbundet gav bort 63års pensionen utan att få något igen "eftersom lagen ändå skulle komma att ändras".....

    SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar! Jag läser alla kommentarer och svarar i mån av tid.