torsdag 19 april 2012

Blir det bättre om jag ligger med dig?

Jag skulle gärna känna en landstingspolitiker. Eller varför inte leva med en? Det vore ju kanon! Så kunde han se mig komma hem trött och gråtfärdig var och varannan dag. Hela middagen skulle han få lyssna på min klagosång om hur jobbigt jag haft det på jobbet. Hur stort ansvar jag har och hur liten min lön är i förhållande till ansvaret. Jag skulle tex. berätta om alla gånger jag räddat både doktorn och patienten genom att inte ge den ordinerade dosen. 

Efter middagen skulle han få massera mina trötta fötter eller mina stela axlar medan jag berättade om hur många sängar jag dragit runt på under dagen. Då skulle jag också tala om hur många kilometer min stegräknare gått den dagen och berätta om alla som dragit i mig just som jag tänkt sätta mig och dokumentera. Sen skulle han få göra juice till mig. Man behöver ju rehydreras och få bort huvudvärken efter en dag på sjukhuset.

Sen skulle det bli dags att duscha. Det blir ju mycket bakterier runt en sjuksköterska. Bajs, kiss, antibiotikaspill, blod, kräk och några resistenta bakterier. Han skulle få hämta en ren handduk till mig. Kanske smörja min rygg med lotion efteråt.

Han skulle smörja mina axlar och min rygg. Låta händerna glida ner mot svanken och skinkorna.  Fram över låren, upp mot mitt kön...

STOPP! Jag skulle rycka till. Vända mig om och blänga med irriterande ögon. Inget sex här inte! Hur kan du tro att jag orkar ligga efter en sån här dag?! Landstingspolitikern skulle gå skamsen därifrån med svansen mellan benen. Ingenting idag heller.

Sen skulle han tänka på hur jävla synd det var om honom som aldrig fick ligga. Och då kanske han skulle börja lyssna. Och sen kanske han skulle fatta att det liksom aldrig skulle bli annat än semesterligg om mitt jobb fortsatte i samma takt. Och då kanske...

Ja vad tror ni? Ska jag ragga upp en landstingspolitiker?

13 kommentarer:

 1. HAHAHA!! Du är fan i mig bäst! :)

  SvaraRadera
 2. Så jävla bra!

  SvaraRadera
 3. Ja Frida - ragga upp en landstingspolitiker å rädda oss alla uskor å ssk:s! Save us ;-) U da man, mr sister!

  SvaraRadera
 4. Så klockrent, fortsätt på detta vis. Jag kommer att läsa vartenda ord. SSK Zara

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej du, skippa landstingspolitikern. Denne har ändå ingen makt att förändra något. Förmodligen är han dessutom gay. Vill du komma någonvart i lön och status, är det bättre att sikta in dig på överläkaren ! Han kan göra miljön drägligare för dej, genom att visa sitt värsta humör för enhetschefen, när det behövs. Dessutom kan han både rehydrera och smärtlindra dig intravenöst vid behov.

   Radera
 5. Det tycker jag absolut att du ska! :-D
  /Dialyssyrran

  SvaraRadera
 6. Hmm en fråga. Hur ska du orka kullar med 2000 mer på kontot. Kanske borde ha fler anställda? ;)

  SvaraRadera
 7. Klockrent! Haha!
  /Syrra på en kirurgavdelning

  SvaraRadera
 8. Det bästa jag läst på länge! :-)

  SvaraRadera
 9. Hmm, ja. Ok, jag är också ssk på en väldigt stressig akutvårdsavdelning och jag fattar att du överdriver en viss del. Eller gör du det? Kommer du hem gråtfärdig var och varannan dag så tycker jag att du ska byta jobb.

  SvaraRadera
 10. Nej du är inte klok,något tråkigare måste man nog leta länge efter;0)

  SvaraRadera
 11. Hua- jag minns den där huvudvärken av att man aldrig hann dricka ordentligt, den konstanta stressen över att hela tiden ha någon man borde se till/ta sig tid att prata mer med...
  Sen vet jag iofs inte om jag har det så mycket bättre nu, men nu har jag bara en patient åt gången i alla fall... Men arbetsmiljön är ju om möjligt ännu sämre med jour på schemat osv trots att vi jobbar (är på jobbet minst 43h/v exkl övertid vid sena resor).
  Hur som- vi måste få politikerna att förstå hur det ser ut i vården för oss ssk!
  Ambulanssjuksköterska

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar! Jag läser alla kommentarer och svarar i mån av tid.