lördag 28 april 2012

Jag gillar vårdfolk!

Egentligen skulle jag kunna flytta vart som helst i Sverige. Finns det ett sjukhus att jobba på så vet jag att jag snabbt får justa vänner med ungefär samma värderingar som jag själv.

Jag tycker att det är rätt häftigt! Man kan inte säga att lika barn leka bäst eftersom det skiljer ljusår mellan yrkeskategorierna på en avdelning. En läkare är högutbildad medan en undersköterska är lågutbildad. Sjuksköterskor, sjukgymnaster och BMA ligger och skvalpar någonstans mittemellan. Och lika är vi inte. Men likförbannat är vi det. Vi klickar mentalt. Ofta kärleksmässigt.

Jag gillar vårdfolk. Gör ni?


5 kommentarer:

 1. Ja jag gillar också vårdfolk. Dom är som bara bra på nåt sätt. Som jag ;-)

  SvaraRadera
 2. Det är nog skillnad på vart man arbetar, min högst subjektiva åsikt är att människor som jobbar med funktionshindrade ofta är väldigt glada och varma människor, medan de inom äldrevården är bittra och trötta. Sjukhus har jag faktiskt dålig koll på, men min mamma arbetar där, och henne gillar jag.

  SvaraRadera
 3. fin blogg:) ska vi följa varandra på bloglovin?:)

  SvaraRadera
 4. Jag tycker många USK är lite white trash. Halvpuckade. Bushiga. Men inte alla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, precis så tycker jag med! Fast att jag är en usk själv. ;-) När jag hör ordet 'undersköterska' tänker jag på en kvinna på 40-50 år med blå mascara och kort hår i 80-talsfrilla. Dåliga betyg i högstadiet och gymnasiet ledde till jobb som vårdbiträde och sen som vuxen blev det studier bekostade av arbetsplatsen för att få usk-kompetens. Ibland kan jag tänka på nutida ungdomar i 20-årsåldern som inte heller varit så studieintresserade och vill komma undan med något lätt jobb där man inte behöver använda hjärnan. White trash i båda fallen...

   Men samtidigt har jag mestadels träffat medmänskliga och patientorienterade uskor, så det kanske inte gör så mycket att vi är white trashiga! :-D Själv hade jag 2,7 i avgångsbetyg från högstadiet och det enda jag kunde komma in på var Omvårdnadsprogrammet (som hade 1,1 i krav på den tiden!!) så jag är 'la lite trashig själv, men jag tycker mycket om mitt jobb!

   Radera

Tack för att du vill lämna en kommentar! Jag läser alla kommentarer och svarar i mån av tid.