måndag 9 april 2012

Vilka är ni?


Bloggen får allt fler läsare och jag kan inte låta bli att fundera över vilka ni är. Är ni också trötta och cyniska sjuksköterskor? Hur hittade ni hit? Brukar ni hänga här eller kom ni hit på grund av något speciellt inlägg? Berätta gärna!

/Nyfiken Frida

48 kommentarer:

  1. Jag är stundtals en trött och cynisk sjuksköterska, men också en obotlig optimist som dock i bland tycker att glaset är halvtomt. Jag minns inte hur jag hittade din blogg; Frida, antagligen genom allas vår vän google, när jag sökte på sjuksköterskor och lön eller kanske "vilken specialistutbildning" eller något liknande.

    Fördelen med din blogg och din syn på vårt yrke är att den är så osentimental. Jag tycker att när väldigt många uttalar sig om sjuksköterskeyrket hamnar vi i en slags sentimental sörja som cementerar könsroller, tapperhet eller helt enkelt en hel yrkeskårs sponsrande av välfärssamhället. Dessutom är det roligt att läsa din blogg och att ha roligt skall aldrig underskattas.

    Och jag då? Fortfarande grundutbildad efter cirka 185 år som sjuksköterska. Nu måste jag fanimej ha en specialistutbildning snart. Men vad skall jag välja? Och hur skall jag finansiera? Och på sätt och vis gillar jag mitt nuvarande jobb när allt flyter och kaos inte råder. Kanske kan syster Frida föreslå vad jag skall bli?

    SvaraRadera
  2. Är trött och less på detta trams som vården erbjuder. Bara sist när man råka komma på sin ledig dag. Hann inte smitta hem igen, du måste jobba. Fick man bråka om kval och extra pengar för man tog sin ledig dag till slaveri och jobbat i 7 dagar i sträck. Att man ens måste bråka om extra pengar. Ta en mansdominerad arb.plats. Skulle detta hända skulle de få massa extra i lön + flera dagar extra semester massage och betald lunch. Men jag som ssk måste försvara varför jag vill ha betalt för min ända lediga dag. Hänger här för du sätter ord på mina tankar.

    SvaraRadera
  3. Ja, jag är också en trött och cynisk, utsliten ssk på jakt efter rimliga arbetsvillkor. Kommer inte ihåg hur jag hittade hit, har följt dig ett tag nu.

    SvaraRadera
  4. Jag hittade din blogg via flashback när jag var student. Det var väl ungefär 1,5 år sedan och efter det har jag troget gått in varje dag för att läsa sina uppdateringar.

    Jag är ny i yrket, fast inte inom vården. Har jobbat inom vården ca 10 år sammanlagt och nu i januari blev jag färdig SSK. Jag läser dina ord för att du visar en verklighet som man inte får se under utbildningen. Den verklighet som framkommer under utbildningen är rosa, puttenuttig och påverkansbar. Så ser det inte ut i verkligheten direkt. Dock har jag förmånen att ha en stark och handlingskraftig kvinna till chef som strider för sina sjuksköterskor och inte låter några läkare sätta sig på oss. Kommer in på lediga dagar för att reda ut problem och uppmuntrar oss till tusen. Efter ett gäng med dåliga chefer tidigare så är hon en dröm.

    Avdelningens tempo är högt för det mesta, men stämningen är nästan alltid god. Alla drar sitt strå till stacken, ingen sitter i fikarummet när det är tjockt på golvet, väldigt få har gnällt på mig när jag inte hinner plocka matbrickor eftersom att jag istället måste hänga dropp/ge antibiotika/dela medicin/äta själv. Det känns faktiskt osannolikt bra. Och SSK gör inga vårdplaneringar alls, det har vi ett gäng USK:or som utför med glans. Koordinatorn sammankallar och sköter kontakt med DSK och kommun. SSK har inte ens inlogg till systemet där all kontakt sker. Det vi måste göra är ju att ringa och rapportera till SSK på boenden och liknande, men det är ju en väldigt liten del som snabbt är avklarad.

    Kort sagt är mitt jobb väldigt roligt att gå till just nu, men jag kommer inte att jobba på avdelning resten av livet.

    //Nyutexad sjuksköterska

    SvaraRadera
  5. Jag är en 22-årig undersköterska inom äldreomsorgen som funderar på vad jag ska bli när jag "blir stor". Jag har spenderat många timmar framför datorn för att försöka få en tydligare bild av olika yrken än den som utbildningssidorna målar upp. När jag halkade in här hade jag googlat "sjuksköterska otacksamt jobb" eller något liknande. Så stort tack Frida för att du fick mig på andra tankar än att läsa till sjuksköterska, jag har sökt till audionomprogrammet istället.

    Brukar titta in här lite då och då för att få mig ett gott skratt eller en tankeställare :)

    SvaraRadera
  6. Sjuksköterska sedan snart 13år och halkade in på din blogg när du tipsade om din kurs i vårdplanering på Dagens Sjuksköterska.se. :-) Insåg efter ha läst alla inlägg att du skriver {nästan} exakt vad jag tänker varje dag fast inte vågar säga mer än till nära arbetskamrater. Din blogg blir nästan som en ventil och man känner inte sig så ensam i sin frustration. Möjligen en smula cynisk också ;-) Keep on the good work!

    SvaraRadera
  7. Jag är undersköterska sedan 4 år och kämpar på med min sjuksköterskeutbildning, är i nuläget i termin 4. Efter att ha jobbat på ett sjukhem i 2 år ville jag utvecklas vidare och sökte in. Tycker utbildningen är kämpig och har många omtentor både bakom mig och framför mig men ger inte upp än! Minns inte riktigt hur jag ramlade in på din sida men tror det mest var av en slump! Du skriver roligt men med allvarliga ämnen. Vill höra hur du som aktiv sjuksköterska ser på saker och ting som du möter varje dag i verkligheten. Efter praktik på diverse avdelningar har jag många sjuksköterskeförebilder som jag strävar efter att en dag bli som. Känna mig bekväm i min profession och ha svar på allt ;) Du tar upp bra saker som jag kan ha användning av och är intresserad av. Tycker du är helt fantastisk! tack.

    SvaraRadera
  8. En f.d. patient som tycker att det är skamligt att undersköterskor och sjuksköterskor har en så dålig ställning och usel arbetssituation, när ni gör ett så fantastiskt arbete! Utan systrar skulle sjukhusen kollapsa på några timmar...

    Kommer inte riktigt ihåg hur jag hittade hit, tror det var en länk på nån annan blogg. Men nu tittar jag in här mest varje dag och förfasas...

    SvaraRadera
  9. Tidigare utarbetad och bitter sjuksköterska som för ett par år sedan börjat plugga till läkare istället. Jobbar extra på min gamla avdelning nu under studierna, och förfasas över alla neddragningar som aldrig tycks ta slut.
    Hittade hit för läänge sedan efter att ha googlat efter sjukvårdsbloggar och sedan dess är jag en ständigt återkommande besökare. Din blogg är ett välbehövt andningshål!

    SvaraRadera
  10. Jag hittade din blogg när jag googlade "sjuksköterskeblogg" inför starten på min sjuksköterskeutbildning. Jag läser nu T3 och har hela tiden känt mig säker på att jag valt rätt yrke, och jag följer fortfarande din blogg. Det är den bästa ssk-bloggen!

    SvaraRadera
  11. Hej Syster Frida!
    Är en sjuksköterska som jobbat i totalt snart två år. Har bytt jobb några gånger sedan examen men bara blivit mer och mer besviken (och bitter) över arbetssituationen samt vår position i vården som någon sorts "allt i allo" som bara ska tacka och ta emot. Finns förstås ljusglimtar i ssk-yrket också och självklart dagar då man tycker om sitt jobb! Men generellt är det allt för mycket som är snedvridet.. Hittade din blogg när jag googlade på "sjuksköterskeblogg" eller något liknande för kanske ett år sedan. Tack för att du skriver, är så otroligt välbehövligt att gå in här och läsa, dag ut och dag in, månad ut och månad in.. Du sätter ord på all min frustration och gör att man orkar lite till. TACK!

    SvaraRadera
  12. Färdig sjuksköterska i tre månader nu, var dock bitter och cynisk redan innan examen! Hittade hit när jag googlade på narkos-ssk och hittade ditt inlägg om de olika VUB:arna. Garvade följdaktligen halvt ihjäl mig och är sedan dess en trogen daglig gäst!

    SvaraRadera
  13. Vården i närmare 25 år varav närmare 13 som sjuksköterska (men hallå! jag som bara är... 32?!). Senaste 10 åren på en avd där jag var en som kom för att "rädda avd" under en krisperiod - bara att den krisen bara blivit djupare. Varför jag är kvar? Jo PATIENTERNA! En i grunden otroligt positiv vård där jag har en riktigt unik kompetens & kunskap efter 10 år. Jag har noga funderat igenom alla vubar men konstaterat att jag inte är intresserad - framför allt när jag har ett jobb som kräver både tankeverksamhet, snabbhet & skicklighet.

    Säger som anonym: du sätter ord på en frustration och ger även oss läsare en gnällzon. Tur att du finns!

    Tittar förbi om inte varje så åtminstone flera ggr varje vecka. Jag tror att jag hittade hit via sjuksköterska.nu.

    SvaraRadera
  14. Jag har jobbat som sjuksköterska i nästan två år men har innan jobbat som USK i 3 år.

    Jag känner igen mig väldigt mycket i det du skriver och följer din blogg dagligen.
    Du skriver jättebra o jag gillar din humor.

    Minns inte inte hur jag hittat till din blogg eftersom jag följt dig under längre tid, möjligen hittade jag dig via Google ;)

    SvaraRadera
  15. Jag har jobbat som sjuksköterska i nästan två år men har innan jobbat som vårdbiträde och sedan USK i 7 år.

    Jag känner igen mig väldigt mycket i det du skriver och följer din blogg dagligen.
    Du skriver jättebra o jag gillar din humor.

    Minns inte inte hur jag hittat till din blogg eftersom jag följt dig under längre tid, möjligen hittade jag dig via Google ;)

    SvaraRadera
  16. Hej igen! Haha, jag råkade skriva samma text 2 ggr men olika i början. Inte bara för att jag skulle tro att du bryr dig men jag förtydligar: :p
    Jobbade inom vården i 7 år men av de 7 åren så jobbade jag som vårdbiträde i 4 år och sedan som USK i 3 år.
    Därefter gick jag till sjuksköterska.

    Ha det bra!

    SvaraRadera
  17. Jag har varit usk i ca 6 år, men fått barn, jobbat med att mjölka kor och lite annat. Går termin 1 på ssk-programmet. Hittade din blogg när jag sökt in på utbildningen, tycker att den är jättebra, och ofta hystersikt rolig. Jag hoppas att jag kommer att bli en bra ssk, och hitta en bra arbetsplats....annars får jag väl ansöka om medlemsskap i "cyniska klubben".

    SvaraRadera
  18. Hej! Jag är en sjuksköterska som jobbat i snart 20 år varav de senaste som chefssjuksköterska.Även en chef är ju en medmänniska och sjuksköterska trots allt.... Hittade hit via Google då jag sökte efter bloggar av sjuksköterskor, hittade din och fastnade! Du har en härlig humor och ser så mycket vilket du delar med dig av på ett underbart sätt! Hittade dig för någon månad sedan och är inne ett par ggr/ vecka.Alla kan vi av och till vara bittra på olika sätt men jag tror att du liksom jag ändå ser livet positivt i det stora hela.Tack för en givande, rolig och nyttig blogg!!

    SvaraRadera
  19. Hej!
    Är sjuksköterska sedan 13 år tillbaka..tillbringade några år inom landstingets slutenvård men bytte till den "beryktade" kommunen. Omöjligt att motstå då jag fick 5000 kr mer i grundlön och ett mycket bättre schema, inga påtvingade nätter osv och betydligt mycket mindre helgjobb. Hittade hit genom en länk på Facebook och tycker att du skriver på ett härligt och befriande sätt :-)

    SvaraRadera
  20. Är färdig SSK sedan ett år tillbaka. Nu är jag en av de "erfarna" på avdelningen, då det passar. Blev bitter på jobbet efter ca 8 mån, yrket känns rätt, omständigheterna alltid fel.
    Du sätter ord på det jag känner! Det får mig att lita på att det inte är jag som är knäpp, det är landstinget. Sagt upp mig till augusti med målet vårdcentral ist. Skrev sjuksköterskeblogg på allas vår vän google och där fanns du!

    SvaraRadera
  21. Är en ssk-student från Malmö inne på termin 4 Har tidigare jobbat som vårdbiträde och tagit några flumkurser på universitetet. Googlade "sjuksköterska student" och hamnade här. Din blogg har peppat mig till att tuffa till mig under min VFU och inte svansa efter min handledare. Är bra på att ta egna initiativ nu:)

    SvaraRadera
  22. Är en luttrad narkossköterska som tänker på att byta jobb ungefär 1 gång i månaden och kanske gör jag det också? Har en ok lön till min ålder och erfarenhet, men vill givetvis att alla mina kollegor ute i landet ska skörda av frukten och dessutom få bättre arbetstider. Vaddå varannan helg liksom, det borde vara förbjudet.

    Har ingen aning om hur jag hittade hit, men du behövs verkligen i det offentliga rummet där vi inte får klaga och säga vår sak eftersom "storebror" ser oss.

    SvaraRadera
  23. Hej!
    Jag är en 21-åring som hittade din blogg för kanske ett halvår sen via google då jag sökte på "sjuksköterska blogg" och hittade hit. Jag har haft seriösa tankar att plugga till ssk men med stor osäkerhet om allt man hör om yrket så har jag alltså inte börjat trots antagning. Din blogg har istället hjälpt mig att försöka se vidare på andra utbildningar och du har gett mig ett verkligt bevis som med sanning berättar hur det faktiskt är att vara ssk. Tittar in här så ofta jag kan och gillar verkligen ditt skrivande!

    SvaraRadera
  24. Du 21 årige anonym. Sök inte till SSK ett råd!!!!!! Du är ung och har nog större mål i livet än att hamna som en underbetald sönderstressad slav som dessutom blir en fattig pensionär. Tänk dig för noga..

    SvaraRadera
  25. Nu längtar vi efter ett nytt inlägg! =)

    SvaraRadera
  26. Hittade dej när jag goolade på "sjuksköterska + byta yrke" för mer än ett halvår sedan. Ðu är det mesta jävligt rolig, jävligt rå eller jävligt provocerande. Îbland undrar jag om du är en fiktiv person, som vill väcka debatt i sjuksköterskefrågor, ...men som sedan alltid snällt lugnar ner dej och alltid stannar kvar på samma jobb.
    Jag har varit yrkesverksam i 20 år, men är fortfarande ung ! Jag jobbar nu för ett bemanningsföretag och gör samma saker som alltid, men till vettig lön.

    SvaraRadera
  27. Som 30-åring och efter 3 år som sjuksköterska på samma avdelning har jag 21 800 kr i lön och sa igår upp mig i ren protest. Nu tänker jag ha ett lååångt sommarlov och fundera på vad jag ska hitta på härnäst. Ta ingen skit!

    SvaraRadera
  28. Hej Frida! Kul att läsa om dina läsare. Jag har ju hängt med i din blogg lääänge, minns inte hur jag hittade hit men är för evigt fast känns det som.
    Jag är absolut både trött och cynisk och ibland bitter efter 15 år som sjuksköterska, många år som fackligt aktiv och ett antal år som chef. Jag har dock genom envishet och aktivt letande lyckats få till både en lön som jag är skapligt nöjd med och arbetsvillkor som jag känner är acceptabla. Jag känner mej ofta som lite tvärtemot kärring här men din blogg är underbar och jag använder den ofta när jag försöker förstå hur mina kollegor tänker. Denger mej mycket skratt, nöje och eftertänksamhet.Tack!

    SvaraRadera
  29. Hej Frida.
    Är Ssk-studerande i termin 5 och halkade in här genom ett tips på en facebooksida som "behandlar" vårt löneuppror.

    SvaraRadera
  30. Ssk sedan 5 år tillbaka och har jobbat natt de senaste 2 åren på en akutavdelning. Valde att gå över till natten för jag orkade inte med de i mina ögon helt orimliga kraven som ställdes på ssk på dagen. En allt i allo, en slasktratt, som trots att man gjort allt man mäktat med ändå fick höra att man borde hinna liiite till. Nä, på min avd är det bättre att gå natten, och faktiskt mycket roligare, även om nattjobb i sig är tufft. Trivs med mina arbetsuppgifter men oerhört bitter på organisationen. Nåt mer bakåtsträvande får man leta efter.

    SvaraRadera
  31. Vem jag är........?
    Är en trött utsliten... ssk som jobbat sen 90 talet...tvåbarnsmamma med fullt upp, men jag håller mig flytande genom att aldrig ge mig.
    Och man känner sig samtidigt trygg i sin roll på jobbet men kunde få lite bättre uppskattning, lönemässigt..mm
    Men det är inte så farligt som det låter fast man ibland känner sig bitter och just utskiten vid halv sex..och Syster Frida din blogg är verkligen vattenhålet...oasen för oss sjuksköterskor och du tar upp allt viktigt som vi andra går och retar sig på.
    Trevlig helg och kram
    Linda

    SvaraRadera
  32. Sjuksköterska sen snart tre år, nu mammaledig. Vill ej tillbaka men det beror mest på att jag inte hittat rätt avd än. Blev tyvärr fort bitter och besviken efter examen, verkligheten såg definitivt annorlunda ut än den bild man fick i skolan. Mest gick jag in här ikväll för jag var nånstans tvungen att spy lite galla. Det är fint att politikerna reagerar på lärarnars dåliga löner (vad de nu har i lön?) men var är politikerna och deras stöd när det gäller våra löner?? Inte konstigt att vi inte värderas och syns i samhället när inte ens politikerna tycker till och vill satsa en massa pengar på att höja våra löner. E väldigt besviken på våra politiker och tror tyvärr att det hade låtit annorlunda om det gällde läkarnas löner. När ska samhället förstå vad vi gör, vilket ansvar vi har och att vi är värda mer?!

    SvaraRadera
  33. Hittade hit nu via en grupp på fb! Går ut till sommaren, erbjuden 21.500 och 1! veckas inskolning....suck!

    SvaraRadera
  34. 32 år, har varit färdig ssk i 5 år. Fick tips om din blogg av min syster. Började arbeta på en medicinavd.(RUSKIGT lik den avd som du beskriver) som till en början var riktigt bra med bra arbetskamrater. När fler och fler av dom slutade samtidigt som vi gick över till varannan helg, vi blev av med vår braiga arbetstidsmodell och personalen blev bittrare och bittrare fick jag nog!! Sökte mig till den privata delen av sjukhuset och är jätte nöjd! Vi har bara planerad verksamhet/operationer med 3 dagars vårdtid, så överbeläggningar och typ 3 inkommande patienten från akuten till avd samtidigt, samt magsårsstress är ett minne blott!Dock känner jag nog inte för att arbeta som ssk tills jag går i pension, men vad ska man annars jobba med?
    Sluta för guds skull inte att blogga! Du är grym! Kanske något du skulle livnära dig på istället? ;)
    Hälsningar Marie

    SvaraRadera
  35. 32 år gammal undersköterska. Varit i yrket sen gymnasieexamen '98 med avbräck för två år på folkhögskola, enstaka kurser på högskola och en utlandstjänst. Mest jobbat som timvik, haft tillsvidare som personlig assistent och nu två år på sjukhem i Norge. Flyttade hem till Sverige denna månaden och söker nu usk-jobb. Har sökt högskoleutbildning inom humaniora och samhällsvetenskap. Ska jag bli nåt så ska det inte vara inom vården är min filosofi ;-) Jag är kluven till vårdsvängen, jag gillar att jobba med omvårdnad av patienter (både medicinskt och socialt), men är kritisk till besparingar, låga löner, dåliga scheman, bland annat.

    Hur hittade jag hit då? Det minns jag inte! Kan ha varit för ett år sen ungefär, men jag minns inte hur. Men jag rådiggar dej Syster Frida!

    SvaraRadera
  36. Jag fick tips att läsa din blogg av en kollega när jag alldeles nyligen tog time-out från jobbet. Jag fick bara nog. Då är man tacksam att man har en förstående chef och en bra doktor att luta sig emot. Var färdig syrra -78. Arbetat i två landsting + Norge och nu är jag i den "Beryktade kommunen":-))). Som just nu är mycket turbulent därav time-out:en. Din blogg är en lisa för själen att läsa - den är rolig, lite provokativ mm. Fortsätt så, vi behöver det. Såg att någon som skrev en kommentar funderade på att plugga till syrra men blev avrådd av någon. Jag råder inte heller någon i dagens läge att läsa vidare om man är usk eller inte f ö heller.

    SvaraRadera
  37. Tror jag hittade hit genom att googla "sjuksköterska blogg" eller ngt liknande. Blev sjuksköterska jan -09, jobbade 1,5 år och pluggade sen till bm, så nu är jag rätt precis färdig. Visst får man lite högre lön med vub men fortfarande inte tillräckligt för att det ska kännas värt att alltid vara trött, aldrig vara ledig och väntas ställa upp på alla möjliga dumheter med ett leende. Nu sätter jag mitt hopp till att bli mammaledig och hitta ngt dagjobb ist.

    SvaraRadera
  38. Hittade din blogg av en slump för nåt år sedan. Det är mitt andningshål, min ventil och bekräftelse på att det inte är JAG som håller på att bli galen utan att vi är fler som fastnat i detta slaveri i modern tid. Din blogg är beroendeframkallande, hysteriskt kul och samtidigt sorglig att läsa, vilka jvla arbetsvillkor vi har!

    Å du nyutexaminerade ssk, 21500 kr och EN VECKAS inskolning ska du INTE acceptera!!
    /snart f d sjuksköterska?

    SvaraRadera
  39. Jag är ssk sedan tio år tillbaka och sedan några år jobbar jag med dialys. Innan dess slet jag på vårdavd. Älskar oftast mitt jobb, men tycker att lönen och arbetsvillkoren suger (för att inte tala om landstingsledningen.) Jag minns faktiskt inte hur jag hittade hit, men gillar din blogg skarpt.

    /Dialyssyrran

    SvaraRadera
  40. Jag läser till läkare och vill gärna ha koll på vad både sjuksköterskor och undersköterskor tänker och har det så gogglade efter bloggar. Tyckte din var rolig att läsa i all sin sorglighet så har blivit kvar här.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har självvald "timeout" från yrket, sedan i höstas. Har jobbat i många år, och prövat på olika branscher och arbetsgivare. Din blogg är verkligen en påminnelse om varför jag känner mig färdig med detta yrke ! Att komma hit sporrar mig att tänka i nya banor . Dessutom är det ett nöje att läsa dina knivskarpa och humoristiska beskrivningar av den välbekanta miljön. Dina dräpande kommentarer kan verkligen muntra upp vem som helst ! Keep up the good work !

      Radera
  41. AT-läkare som vill följa med i debatten kring sjuksköterskors/usk:ors arbetsförhållanden, hittade din blogg av en slump och tycker att du skriver med en rak och underhållande ton. Fortsätt så!

    SvaraRadera
  42. Nyligen utexad sjuksköterska. Läste bloggen ofta förut, men läser den mindre och mindre när jag märker att den inte stämmer med min uppfattning om yrket. Kanske bilden kommer att stämma i framtiden men för tillfället trivs jag bra :)

    SvaraRadera
  43. Jag är studie- och yrkesvägledare. Och gillar ditt sätt att skriva och föra fram dina åsikter och upplevelser.

    SvaraRadera
  44. Hej
    Är ssk med 15 år i yrket. Det är nästan läskigt att läsa din blogg. Tänker så galet likt dej. Äntligen någon som sätter ord på den sjuka sjukhusvärlden. På min arbetsplats slutar mina kollegor stup i kvarten eller "går in i väggen" Ändå är det ingen som vågar säga hur det egentligen är när vi har s.k. krismöten med chefen. Då sägs det sker som att folk slutan för att vidareutveckla sig eftersom det är en helt ny generation som examineras idag. Ingen vågar protestera. Hur sjukt är inte detta....

    Syster J

    SvaraRadera
  45. Hejsan!
    Jag hittade till denna blogg då jag googlade på sjuksköterska osv.
    Eg tror jag du har valt fel yrke.

    Trist att läsa.Ger ingen direkt inspiration att läsa till detta yrket från din blogg,men det finns ju andra,som tur är.
    Dessutom generaliserar du väldigt mkt ser jag.
    Jag anser att man inte ska dra alla kategorier över en kam.Alla olika personligheter inom div yrkeskategorier..Dvs man kan inte tro att en uska är sån o sån,eller att en ssk har dessa egenskaper.Vi bär alla masker i livets spektakel.Alla behövs och är lika mkt värda.Visserligen inte i lönekuvertet,men det vet vi ju innan vi börjar att plugga.En läkare har dessutom oerhört mkt mer kunskap, o ska så klart belönas efter det:P
    Det går ju dessutom att vidareutbilda sig som ssk om man vill,mot högre lön.

    SvaraRadera
  46. Jag är jättetacksam över att jag inte är nån "barnunge",nu när jag snart börjar läsa till ssk.Jag förstår mer än väl att det krävs väldigt mycket av livserfarenhet för att passa för yrket över huvud taget.Sist med inte minst:En bra personlighet!!

    SvaraRadera
  47. utlasad undersköterska som undar om ja valde rätt yrke :-(

    SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar! Jag läser alla kommentarer och svarar i mån av tid.