måndag 20 december 2010

Hjälpa andra- stjälpa sig själv

Läser i Vårdfokus att danska sjuksköterskor valt att gå ner i arbetstid för att fler ska få jobba. En fin gest kan man tycka vid första anblicken. Och vi systrar är ju lena, snälla och måna om varandra. Och så jobbar vi nästan gratis. Jobbar nästan jämt. Klagar aldrig. Knyter näven i fickan. Sådär som Uppfostrade flickor ska göra.

Men vad händer sedan, med våra danska medsystrar och med oss om vi kommer att stå inför samma dilemma? När det ska sparas ännu mer och man själv ryker... När man jobbat deltid för att vara snäll mot kollegor. Då är det inte så käckt längre. För jobbar man deltid får man inte bara lägre pension och sämre föräldrapenning, nej man får lägre a-kassa också!

Enligt danska facket kan man förlora 3000/månaden på att gå ner i arbetstid. Och hur kul är det? Att måhända vara en hjälte för en kollega ett tag men på bekostnad av den egna ekonomin...

Nä hörrni. Det där får vi aldrig gå på, eller hur?

2 kommentarer:

  1. Nä det där låter inge vidare hörru......

    SvaraRadera
  2. Smulan: Nä. Där gjorde de nog något dumt, våra danska medsystrar! Men de är ju lite konstiga i Danmark. De äter ju wienerbröd till frukost och röda korvar till lunch. Konstigt ;-)

    SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar! Jag läser alla kommentarer och svarar i mån av tid.